Selecteer een pagina

Aanhoudende buikklachten

Buikklachten door bacteriele overgroei: SIBO. Bij aanhoudende buikklachten wordt niet direct gedacht aan bacteriële overgroei, ook wel SIBO genoemd. Vaak wordt gedacht aan verborgen voedsel intoleranties, gehaast eten of het verbeteren van je maagzuur.  

Prikkelbare darm syndroom

Wellicht de sleutel tot het oplossen van je buikklachten / prikkelbare darm syndroom (PDS). Maar hoe zit het met die gevallen waarin een opgeblazen gevoel, buikpijn, verstopping of diarree aanhouden? Als je er maar niet achter komt wat nu het probleem veroorzaakt. Misschien heb je van alles al geprobeerd en niets blijkt te helpen. gassen in de buik: SIBO behandeling friesland

SIBO

Wel eens gehoord van bacteriele overgroei in de darmen? Want bacteriële overgroei in de dunne darm heet afgekort SIBO in het engels. Dit is een aandoening waarbij abnormaal grote aantallen bacteriën in de dunne darm aanwezig zijn. SIBO is een veel voorkomende oorzaak van PDS. En dit veroorzaakt aanhoudende buikklachten en darmklachten.   verstopping darmen bacterien darmtherapeut friesland Buikklachten door bacteriele overgroei SIBO leidt tot een verstoorde spijsvertering. Wat weer leidt tot slechte opname van voedingsstoffen. Hierdoor ontstaan tekorten.  

Productie van gassen

Hoe zit dit nu. Er wordt een te grote hoeveelheid waterstof en/of methaangas geproduceerd. Deze gassen komen vrij door fermentatie van koolhydraten. Darmbacteriën gebruiken deze koolhydraten als voedsel. Dit leidt tot gasvorming, irritatie, beschadiging van de darmwand. Dit heeft tot gevolg dat er intoleranties of zelfs allergieën kunnen ontstaan. Dus niet voor niets geeft dat aanhoudende buikklachten. Vaak zie je dat door de gebrekkige vertering dat vitamines niet goed meer opgenomen worden. Het heeft invloed op heel je systeem.  

Symptomen

Symptomen van SIBO zijn onder andere:   – opgeblazen gevoel/buikgas – winderigheid, oprispingen – buikpijn, ongemak, of krampen – verstopping, diarree of een mengeling van beide – brandend maagzuur – misselijkheid – malabsorptie: vette ontlasting, anemie – systemische symptomen: hoofdpijn, gewrichts-/spierpijn, vermoeidheid, rosacea   allergie test friesland natuurdietist  

Onderzoek

Daarnaast zijn er een heleboel chronische ziektes in verband gebracht met bacteriele overgroei. Er is gelukkig steeds meer over bekend. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de mensen met PDS bacteriële overgroei hebben. Het goede nieuws hierbij is dat er wel degelijk wat aan te doen is. Nu is het ook te onderzoeken.  

Test

Sinds kort kun je met behulp van een ademtest laten meten of er sprake is van SIBO. Of je wil weten of dit bij jou het geval is, neem dan contact op met mij via het Contactformulier. Dan kijken we samen wat mogelijk is. In samenwerking met een erkend Duits laboratorium kan ik deze test voor je aanvragen.   Met voeding je darmen helen

Oorzaak vinden

Belangrijk is om de oorzaak van de overgroei te achterhalen zodat ongemakken voorgoed wegblijven. Een goede Begeleiding begeleiding hierin is essentieel voor het slagen er van.  
G-2RPD9933BC